Offerte aanvragen?
klik hier of bel 0299-242001

Handige tips

Uitleg Full color / PMS kleuren

Verschillen tussen Full color of PMS kleuren druk

Full color vs PMS

Als wij een catalogus, folder of visitekaartjes voor je maken, kun je die op twee manieren laten drukken: full color of via Pantone Matching System (PMS), een universeel kleurensysteem. Het verschil is dat PMS bestaat uit vaste kleuren, terwijl er bij full color gebruik wordt gemaakt van vier basiskleuren waarmee vrijwel alle kleuren gemaakt kunnen worden door ze te mengen.

Wanneer welke methode?

Welke drukmethode je gebruikt, is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld op welk materiaal je gaat drukken (op een andere kleur ziet het er uiteraard anders uit dan op een witte ondergrond). Maar ook de manier waarop het gedrukt wordt is van belang. Offset of digitaal.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat full color wordt gebruikt voor de meeste soorten drukwerk, vooral die waar foto’s of andere gekleurde afbeeldingen in worden gebruikt. De vier basiskleuren waarmee full color drukwerk wordt gemaakt zijn CMYK: cyaan (blauw), magenta (roze/rood), yellow (geel) en key (zwart). Deze kleuren worden door middel van een heel kleine stipjes (het raster) op de juiste plaats achtergelaten. Zo kan elk puntje zijn eigen mengkleur krijgen.

Als je drukwerk minder dan drie kleuren bevat (zoals regelmatig het geval is bij huisstijldrukwerk), dan kun je beter voor PMS kleuren kiezen. Dat is een wereldwijd systeem waarbij iedere kleur zijn eigen nummer heeft, zoals PMS 456. Als je dan over kleuren moet overleggen met een drukker, wordt het een stuk makkelijker. Om het beste uit twee werelden te halen, kun je ook nog full color met PMS-kleuren combineren als je een bepaalde kleur wilt toevoegen.

Een PMS-kleur zomaar omzetten naar full color is geeft niet altijd een goed resultaat. Met name kleuren als feloranje, felgroen en enkele paarse en blauwe kleuren zijn slecht te benaderen in full color. Dan kiezen we ervoor om de kleurmenging aan te passen in full color zodat het bij benadering de PMS-kleur is, of we adviseren je om toch de PMS-kleur te gebruiken.

SQUARE FOLD

Square fold versus gevouwen / geniet

Squarefold:

Zorgt voor een professioneel uiterlijk van uw gevouwen en geniete boekjes.
Hierdoor krijgt het boekje het uiterlijk van een gebonden boekje; wel voor een fractie van de prijs.
Het is zelfs mogelijk om de rug te bedrukken, om de herkenbaarheid nog verder te vergroten.

Door toepassing van een Squarefold module liggen uw
brochures vlak en kunnen daardoor ook eenvoudiger
verstuurd worden.

Vraag gerust hiervoor een OFFERTE aan en verbaas uw over

de opties die wij uw kunnen aanbieden of bel ons T: 0299 - 24 20 01 of mail naar  info@digitaalprinting.nl

Mailing

Uitleg mailingen-personaliseren

Personaliseren betekent een hoger rendement.
Om er voor te zorgen dat u als bedrijf meer rendement haalt uit uw mailing, maken wij gebruik van variabele data printing.

Deze vorm van printen, wat ook wel personaliseren wordt genoemd is een productiewijze waarbij
bepaalde elementen zoals naw-gegevens, afbeeldingen per afdruk wisselen zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid van het printproces.

Hierbij maken we gebruik van de informatie uit een database.

Door onze manier van personaliseren is iedere afdruk uniek en is de boodschap van de mailing beter afgestemd op de ontvanger.

Met de nodige kennis van databases en de juiste software zijn wij in staat om dit proces in goede banen te leiden zodat uiteindelijk de mailing voor uw bedrijf een succes wordt.

Uiteraard kunt u ons hier over altijd bellen zodat wij goed uw wensen kunnen door bespreken voordat wij een offerte voor uw maken

T: 0299 - 24 20 01 of mail naar  info@digitaalprinting.nl

Formaten flyers en vouw opties folders

Handige tips voor Flyers en Folders

Papierformaat in mm

Bij iedere flyer, folder op deze website staat vermeld voor welk "A" papierformaat het geschikt is.

Op deze pagina treft u een handige maattabel waarin u kunt terugvinden welke afmetingen in mm er horen bij de genoemde "A" formaten:

A3 = 420x297

A4 = 297x210

A5 = 210x148

A6 =148x105

Download hier een overzicht van de bovenstaande formaten

Ook kunt u hier een overzicht downloaden van de verschillende vouw mogelijkheden.

Download hier een overzicht van de diverse vouw mogelijkheden

         
   
         
   
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

Hoe lever ik een goed bestand aan

Aanleverspecificaties

Het is van belang dat u de bestanden drukklaar en correct aanlevert: Als u uw ontwerp professioneel aanlevert, ontstaan er geen problemen tijdens het prepress- of drukprocess, waardoor wij kunnen garanderen dat uw drukwerk met hoge kwaliteit en volgens planning geleverd wordt.

Bestandsformaat

Beelden en illustraties
JPG (300 DPI, certified), PDF, TIFF, EPS / AI (teksten omzetten naar lettercontouren/outlines en bestand gecomprimeerd naar ZIP of SIT versturen)

Kleuren
Full color (4/0 - 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. Let op: PMS kleuren moeten bij full colour drukwerk worden omgezet naar CMYK. Ook RGB kleurmodus bestanden moeten worden omgezet naar de CMYK kleurmodus.

Voor "Diep zwart" gebruikt u de waarden 50 Cyaan, 40 Magenta, 40 Yellow en 100% Zwart

Beelden
Uw afbeeldingen in CMYK (eurostandard coated) met resolutie van 300 dpi. Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens de druk.

Afloop
Het document moet altijd minimaal 3 mm rondom afloop (extra beeld bevatten) i.v.m snijden van het drukwerk. Tekst moet minmaal 5 mm van de snijrand af staan (8mm incl. afloop)

PDF maken
Bij het maken van PDF bestanden moeten de fonts 100 % ingesloten zijn en beeld- en lijn compressie uitgezet zijn Alle teksten dienen in outlines/lettercontouren te worden omgezet.

Verloop en transparantie
Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico.

Lijnen
Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. te hebben.

Enveloppen
De enveloppen kunnen niet aflopend gedrukt worden: in uw ontwerp moet u vanaf de randen van de envelop minimaal 8mm witruimte aanhouden.